Publikacije

> Domov > Publikacije > Rezultati raziskave ESPAD 2019 s primerjavo z letom 2015

Publikacije

< Nazaj na publikacije

Rezultati raziskave ESPAD 2019 s primerjavo z letom 2015

V začetku leta 2022 je v tiskani obliki izšlo poročilo o rezultatih Evropske raziskave o alkoholu in preostalih drogah (ESPAD), ki je bila opravljena leta 2019. Poročilo prinaša glavne podatke o razširjenosti uporabe alkohola in drugih psihoaktivnih snovi ter o rabi družabnih medijev, igranju spletnih iger in iger na srečo tako na spletu kot tudi v klasičnih igralnicah.

Leta 2019 je bilo že sedmo zbiranje podatkov v okviru raziskave, ki poteka v štiriletnih razmikih vse od leta 1995. V zadnji raziskavi, opravljeni v 35 evropskih državah, vključno s 25 članicami Evropske unije, je sodelovalo 99.647 dijakov, od tega v Sloveniji več kot 3.400.

V tem poročilu povzemamo najpomembnejše podatke za Slovenijo, zbrane leta 2019, s primerjavami za leto 2015 in povprečjem držav ESPAD ter pregledom trendov za celotno obdobje izvajanja raziskave.

Mednarodni rezultati raziskave so zbrani v poročilu, ki je nastalo s sodelovanjem med raziskovalnimi skupinami posameznih držav, koordinacijsko skupino raziskovalcev in Evropskim centrom za spremljanje drog in zasvojenosti z drogami (EMCDDA). Poročilo je v celoti objavljeno na spletni strani www.espad.org, v omejeni nakladi pa je izšlo tudi v tiskani obliki.

Dostop do publikacije je TUKAJ

Čili za delo

S programom Čili za delo želimo osveščati, izobraževati in usposabljati delavce in delodajalce o zdravem delovnem in življenjskem slogu, da bi takšen način življenja in dela začeli postopoma tudi sami razvijati.

Preverite priporočila za
izvajanje promocije zdravja
pri delu v vašem podjetju!

Dogodki