Aktualno

> Domov > Aktualno > Primeri dobre prakse v zaščiti pred novim koronavirusom

Novice

< Nazaj na novice

Primeri dobre prakse v zaščiti pred novim koronavirusom

Pred širjenjem novega koronavirusa se lahko zaščitimo z nekaj preprostimi ukrepi, med katere sodijo skrb za higieno rok in prostorov, vzdrževanje ustrezne razdalje (najmanj 1,5 metra) in nošenje zaščitne maske. Po prvem valu širjenja okužbe smo ob sproščanju omejitev te ukrepe nekoliko opustili, a jih je pametno ponovno obuditi, saj je virus še vedno med nami.

Tveganje za okužbo je večje tam, kjer se srečuje večje število ljudi in je ukrepe tudi teže vzdrževati. To še posebej velja za delovno okolje, kjer je treba splošna priporočila ustrezno prilagoditi organizaciji dela in delovnim procesom ter spodbujati zaposlene, da se ukrepov dosledno držijo. Poiskali in posneli smo primere dobre prakse na področju varovanja zdravja zaposlenih pred Covid-19, ki jih predstavljamo v kratkih filmih:

Proizvodna dejavnost

Hotelirstvo in gostinstvo

Prodaja in druge storitvene dejavnosti

Množični mediji

Pisarniško delo

Zobozdravstvo

Predstavljene preventivne ukrepe smo posneli v naslednjih organizacijah: Aero print Ljubljana, BSH Hišni aparati, Hotel Slon Ljubljana, Maremico, Nepremičnine Plus, Plastika Skaza, Proteus TV, Radio Sora, Steklarna Hrastnik, Translat in Zdravstveni dom Ljubljana. Pri pridobivanju primerov dobre prakse nam je pomagala Gospodarska zbornica Slovenije.

Čili za delo

S programom Čili za delo želimo osveščati, izobraževati in usposabljati delavce in delodajalce o zdravem delovnem in življenjskem slogu, da bi takšen način življenja in dela začeli postopoma tudi sami razvijati.

Preverite priporočila za
izvajanje promocije zdravja
pri delu v vašem podjetju!

Dogodki
infotočka MDPŠ