Projekti
PRESTA - PREhranski STAtus zaposlenih v UKC Ljubljana
RAZISKAVA »PreSta v UKC Ljubljana«
Urejena prehrana na delovnem mestu je pomemben dejavnik zadovoljstva zaposlenih.
Zagotavljanje in omogočanje dostopnosti zdrave in uravnotežene prehrane na delovnem mestu je izjemno zahtevna naloga za vse delodajalce ne glede na organizacijsko obliko in velikost delovne organizacije, poseben izziv pa predstavlja organizacijam z večizmenskim delom.

Raziskava, ki jo pogovorno imenujemo »
PreSta v UKC Ljubljana« temelji na analizi
prehranskega statusa in prehranskih navad zaposlenih s pomočjo vprašalnika, ki ga delavci lahko izpolnijo bodisi med obdobnim preventivnim zdravstvenim pregledom na KIMDPŠ ali pa preko intraneta.
Namen raziskave je predvsem na podlagi analize prehranskega statusa zaposlenih v UKC Ljubljana ugotoviti katere so tiste skupine delavcev (npr. po poklicnih skupinah, spolu, izmeni, organizacijski enoti) kjer je treba ukrepati na področju osveščanja o zdravih prehranskih navadah ter zagotavljanja ustreznega okolja, ki omogoča in spodbuja zdrave odločitve posameznika glede prehrane.

| Kakšna je temeljna problematika organiziranja prehrane delavcev v delovnih organizacijah ter kakšni so glavni cilji projekta pa si lahko preberete v nadeljevanju ... |