Aktualno

> Domov > Aktualno > Okrepiti je treba osveščanje o zaščitnih ukrepih pred škodljivim vplivom sonca

Novice

< Nazaj na novice

Okrepiti je treba osveščanje o zaščitnih ukrepih pred škodljivim vplivom sonca

Pojavnost rakavih bolezni kože in drugih bolezni zaradi UV-sevanja in visokih temperatur v Sloveniji narašča, zato so strokovnjaki na novinarski konferenci 10. maja opozorili na pomen preprečevanja izpostavljenosti soncu pri delu in prostočasnih dejavnostih na prostem.

Dogodek pod sloganom Varno na soncu je organiziralo Ministrstvo za zdravje v sodelovanju s Kliničnim inštitutom za medicino, dela, prometa in športa UKC Ljubljana, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, Dermatovenerološko kliniko UKC Ljubljana, Očesno kliniko UKC Ljubljana, Onkološkim inštitutom Ljubljana in Zvezo slovenskih društev za boj proti raku. Predstavljeni so bili izsledki raziskav o škodljivih posledicah sončnega UV-sevanja, pomen zgodnjega odkrivanja kožnega raka ter ukrepi za preprečevanje izpostavljenosti UV-sevanju pri prostočasnih aktivnostih in delu na prostem. Dolgotrajna izpostavljenost UV-sevanju lahko vodi v resna obolenja, nenazadnje tudi v smrt zaradi kožnega raka ali toplotne obremenitve. Po podatkih Mednarodne organizacije dela in Svetovne zdravstvene organizacije je skoraj vsaka tretja smrt zaradi kožnega raka posledica izpostavljenosti UV-sevanju. Zato se moramo pred soncem ustrezno zaščititi.

Več o novinarski konferenci preberite TUKAJ.

Čili za delo

S programom Čili za delo želimo osveščati, izobraževati in usposabljati delavce in delodajalce o zdravem delovnem in življenjskem slogu, da bi takšen način življenja in dela začeli postopoma tudi sami razvijati.

Preverite priporočila za
izvajanje promocije zdravja
pri delu v vašem podjetju!

Dogodki